Websites

Hoe kom je hoger in Google?

Zoekmachine optimalisatie is een van de belangrijkste tools voor een effectieve website. SEO, wat staat voor Search Engine Optimization, is eigenlijk een heel eenvoudig concept. De website moet simpelweg voldoen aan de vereisten vanuit de belangrijkste zoekmachines. Google is daarbij erg belangrijk. Deze zoekmachine is namelijk verantwoordelijk voor meer dan 90% van alle zoekopdrachten in Nederland. En dat zijn er nogal wat! Beter gevonden worden in Google heeft dus direct een positief effect op jouw online business.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Het zit hem eigenlijk al in de naam. Zoekmachine optimalisatie is letterlijk het optimaliseren van de website voor Google. Dit is simpel toch? We doen gewoon wat Google wil! Tsja... daar zit het hem nou juist in. Google geeft niet direct een handleiding voor de perfecte website. Experts weten dat er meer dan 200 belangrijke factoren zijn. Deze zijn echter niet allemaal te beïnvloeden. Neem bijvoorbeeld de leeftijd van een website. Als je vandaag begint met jouw onderneming, dan is de website een dag oud. Is jouw concurrent al 10 jaar online? Dan kan je dat niet beïnvloeden. Gelukkig weegt niet elke factor heel zwaar mee. Wat zijn dan de absolute vereisten?

 1. Veiligheid van de website
 2. Snelheid van de website
 3. Bruikbaarheid op de mobiele telefoon
 4. Kwalitatieve teksten met goede informatie
 5. CTR (Click-Through-Rate) 
 6. Audience retention (hoe lang blijven gebruikers op de website)
 7. Goede afbeeldingen en media
 8. Geen misleidende trucjes
 9. "schone code" 
 10. Interne en externe links

Waarom is zoekmachine optimalisatie zo belangrijk?

Zoekmachine optimalisatie is uniek in zijn soort. Neem bijvoorbeeld deur-tot-deur reclame. Een verkoper moet bij iedereen op de deur kloppen om zijn/haar product te verkopen. Het probleem is dat de verkoper geen idee heeft of de persoon aan de andere kant van de deur wel interesse heeft in het product. Bij Google is het andersom. Vergelijk het met een marktkraam met goede billboards en rode loper. De mensen die op Google zoeken zijn al specifiek op zoek naar jouw product. Nu is het jouw taak om goed vindbaar te zijn. Wat zijn de drie grootste voordelen hiervan?

 1. De aankoopbereidheid is vele male hoger dan andere vormen van marketing
 2. Je hoeft geen geld uit te geven aan het bereiken van mensen die geen interesse hebben
 3. Wanneer SEO goed is uitgevoerd heb je hier ook langer effect van, terwijl marketing stopt als het budget op is

Kies Totaal Lokaal Zichtbaar als jouw partner voor SEO

Onze experts hebben ervaring met het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Dit niet alleen op basis van content, maar ook op technisch gebied. Daarmee kunnen zij adviseren voor de juiste keuzes op technisch gebied, maar ook ondersteunen in het optimaliseren van webteksten. Dit doen wij door middel van een professioneel SEO-onderzoek waarbij wij diep in de website duiken en alle mogelijke verbeteringen in kaart brengen. De prijzen lopen uiteen, maar starten vanaf €450,00 voor een rapport en vanaf 4 uur per maand op abonnementsbasis. 

Misschien ook interessant voor je